Sosialt


Svømming er en individuell idrett med mye fellesskap både i og utenfor svømmebassenget. Vi reiser sammen på ulike stevner der vi heier på hverandre og kjemper sammen på stafett, er på treningssamlinger og drar på tur til utlandet. 

Svømmestevner
Vi fyller opp bilene og reiser sammen på svømmestevner rundt omkring i Innlandet og andre steder på Østlandet. Hver enkelt konkurrerer mot sine egne tider, svømmerne støtter opp om hverandre og stiller opp for Gjøvik SK på stafetten. Personlige rekorder settes, premier mottas og vi tilbringer dagen sammen.

Mastersvømmerne
De eldste svømmerne samles på svømmetrening hver torsdag i Fjellhallen. Noen av masterne er mestere fra de gylne 60-åra til Gjøvik SK, mens andre er svømmere fra andre klubber og flere som har lyst til å holde på med litt svømming på fritida i et trivelig og sosialt miljø. 

Treningssamlinger
Gjennom året har vi flere treningssamlinger, både i Innlandet og utlandet. Vi får god tid til å trene og har mye fellesskap både på dagtid og på kvelden. Vi er på fjellturer, overnatter på skoler, hytter, pensjonat eller andre steder der vi bor sammen over ei helg eller langhelg. De yngre svømmerne samles ofte dagen før svømmestevne for forberedelser, overnatting, lek og moro. Alle oppfordres til å bli med på samlinger og det er sammensveiset gjeng som møter på vanlig trening etterpå.

Vennskapsbystevnet
Gjøvik har vennskapsbyene Gävle i Sverige, Rauma i Finland og Næstved i Danmark. Annenhvert år deltar svømmere fra Gjøvik SK på Vennskapsbystevnet som går på rundgang mellom vennskapsbyene. Vi reiser sammen med idrettsutøvere innen fotball og friidrett og møter og blir kjent med nordiske naboer i både konkurranse og på fritida over fire dager i utlandet. I 2012 var vi i Gävle og i 2014 går turen til Næstved på det sørlige Sjælland. 

Treningsleir i utlandet
I slutten av sommerferien har Gjøvik SK dratt på oppstartsleir i utlandet, til Sverige eller Danmark eller til varmere strøk ved Middelhavet. Fra 2014 vil dette endres ved mer fokus på treningssamlinger som er rimeligere og mer tilgjengelige for flere. Dette kan fortsatt være en leir i et av nabolanda våre og da vanligvis over noen dager og til langhelger og skoleferier slik at mange har muligheten til å bli med. 

På sikt kan det komme et tilbud til de eldre svømmerne som trener forholdsvis mye og som får mulighet til å reise sammen med trener på samling som strekker seg over fire til sju dager, vanligvis lagt til skoleferier utenom sommerferien. Dette framtidige tilbudet er avhengig av alder og treningsmengde blant svømmerne og vil derfor etableres først når det er på plass.

Juleavslutning
Når første halvdel av sesongen går mot slutten, er det litt ekstra moro på trening og blant de som har svømt i lengre tid venter det pizzakveld sammen med gode treningskamerater. Det blir premieutdeling etter deltakelse på Klubbstevnet gjennom høsten og kåring av  klubbmestere i hver årsklasse og egne klasser for funksjonshemmede, fordelt på jenter og gutter.

Sommeravslutning
Svømmesesongen avsluttes på Fastland i flotte omgivelser med grilling og bading. Vi takker alle som har gjort en ekstra innsats gjennom sesongen, noen slutter og vi ser framover til neste sesong og de gode, lange sommernettene som ligger foran oss. Vi runder av sommeravslutninga med utdeling av premier etter deltakelse på Klubbstevnet gjennom vinteren og våren.