Svømmetrening‎ > ‎

Treningsgrupper


De fleste som ønsker å svømme, begynner som minikrutt eller rekrutt. Unntaksvis vil noen eldre barn som har svømt ei god stund, begynne i gruppe 3.  Som ny svømmer møter du på Minikrutt i Fjellhallen og trenerne vil vurdere hvilken treningsgruppe du hører til i. Gjøvik SK tilbyr også Tilrettelagt svømming for voksne (Fjellhallen) med utviklingshemming. Mastersvømmerne møtes i Fjellhallen og klubbsvømmere  i Tranberghallen og Fjellhallen. 

Etter hvert som svømmeren utvikler svømmeteknikken, vurderer trenerne om svømmeren bør gå videre til neste treningsgruppe. Svømmeren får informasjon med seg til de foresatte om ny treningsgruppe med aktuelle treningstider. Det er ulike priser avhengig av treningsgruppe og samme medlemskontingent for alle.

Minikrutt
Barn som kommer rett fra Svømmeskolen eller har svømt litt på skolen  
Mål: Svømme sammenhengende  25 m fri og 25 m rygg.
Det læres crawl og rygg med utvikling av pusteteknikk  og vendinger slik at svømmeren opplever bedre mestring i vannet.
De som har vært med ei stund på Minikrutt deltar også på Klubbstevnetet uhøytidelig stevne for klubbens egne svømmere i Fjellhallen. Det er ingen aldersgrense for å delta på Klubbstevnet.

Rekrutt
Barn som kommer fra Minikrutt eller har svømt i lengre tid på skolen og ønsker å holde på med svømming
Mål: svømme sammenhengende 50 m fri, 50 m rygg, 25 m butterfly og 25 m bryst.
Videreutvikling av crawl- og ryggteknikk og læring av brystsvømming. Vendinger i flere svømmearter øves inn. Alle svømmerne deltar på Klubbstevnet og Rekruttstevnet som første delen av svømmestevner der andre svømmeklubber også deltar. Svømmeren kan delta på Rekruttstevnet fra det året barnet fyller 8 år. I første omgang er årets to svømmestevner arrangert av Gjøvik SK i Fjellhallen aktuelle, Gjøvik Open (mars) og Fjellsvøm (oktober). Etter hvert deltar svømmerne også på Rekruttstevner under Landsbystevnet (Dokka) og Valdressvøm/Rakfisken (Fagernes).

Tilrettelagt for voksne
Svømming for voksne med utviklingshemming
Vi har egen voksengruppe på torsdager i Fjellhallen. Det jobbes med crawl, bryst og rygg med utvikling av pusteteknikk og vendinger. Det er økt trenertetthet på Tilrettelagt for å gi alle et godt svømmetilbud. Ledsager kan være til stede i svømmehallen samtidig som trenerne tar seg av svømmerne i bassenget.  Voksne på Tilrettelagt deltar på Klubbstevnet og den approberte delen av svømmestevnet med regler og dommere.

Klubbsvømmere 
For ungdom og studenter fra 19 til 26 år som ønsker å svømme
Svømmerne driver egentrening uten et fast program og får råd og tips fra hovedtrener etter avtale. Mulige tidspunkt for svømming 
er den siste timen (mandag, torsdag og lørdag) av tida som A- og Elitesvømmerne trener i bassenget og det er noe bedre plass. Klubbsvømmere kan delta i seniorklasse på den approberte delen av svømmestevnet med regler og dommere.

Mastersvømmere 
For voksne fra 26 til 70 år uten trener som vil svømme for å holde seg i form 
Aktivitetsgruppe som møtes i Fjellhallen torsdag ettermiddag med svømming i et hyggelig og sosial miljø.  Gruppa er sammensatt av svømmere som var i toppen under de gylne 60-åra til Gjøvik SK, voksne som ønsker å holde seg i form og andre svømmeinteresserte kvinner og menn. 

Gruppe 3
Barn som kommer fra Rekrutt og ønsker å drive med svømming som idrett
Mål: Må kunne svømme alle svømmearter. Test: 5x50 fri på 1 min, 5x50 rygg på 1.10, 100 medley på 2 min, 50 butterfly sammenhengende.
Det er noe mer mengdetrening for å bedre utholdenheten til den enkelte samtidig som teknikken i ulike svømmearter utvikles videre. Butterfly introduseres og øvelser gjennomføres for utvikling av teknikken. Teknikk med vendinger og ulike typer beinspark forbedres 
slik av svømmerne er forberedt til approberte stevner der regler gjelder og dommere er til stede. I tillegg til Klubbstevnet, deltar de fleste på den approberte delen av svømmestevner der andre svømmeklubber også er med. Svømmeren kan delta på det approberte stevnet fra det året barnet fyller 10 år.

Gruppe 2 
Barn og ungdom som kommer fra gruppe 3 og som ønsker å satse og trene noe mer innen idretten 
Test: 10x 100 fri på 1.40, 10x100 medley på 2 min.
Mål: skal prøve å kvalifisere seg til LÅMØ-ÅM, UM, Trøndersvøm.
Treningsmengde øker og det er tilbud om tre treninger i uka. Svømmeteknikken videreutvikles og det er mer fokus på svømmestevner der det også er mulig å delta i regional konkurranse (LÅMØ) med lengre distanser. 
Enkelte svømmere som har svømt på grupp 2 ei god stund, kan etter vurdering fra hovedtreneren hospitere hos Gruppe 1 og trene noe mer enn andre i gruppe 2.


Gruppe 1 
Svømmere i gruppe 1 skal være tilstede på alle treninger, hvis ikke det er noe spesielt som hindrer. Konfirmasjon, etc. Alle skal ha høy arbeidsmoral. Alle skal ha mål og progresjon. Svømmerne skal fremstå som gode eksempler for de andre gruppene, være høflig, hilse og respektere hverandre.
De som ønsker å trene ekstra mye og satser på svømming for å hevde seg nasjonalt og i mesterskap
I tillegg til økter i bassenget på to timer og svømmetrening 7 dager i uka, kreves ekstra selvdisiplin for gjennomføring av egentrening i tillegg til treningsprogrammet i svømmebassenget. Det er noe fellesprogram og spesifikt program for den enkelte svømmer. Det deltas på alle faste svømmestevner i Innlandet der Gjøvik SK stiller i tillegg til Klubbstevnet. Gruppe 1 svømmerne er Gjøvik SK sine fremste ambassadører, både inn- og utad.