Om Gjøvik Svømmeklubb

Gjøvik Svømmeklubb er en klubb med lange tradisjoner helt tilbake til 1934. Vi er en breddklubb med fokus på sunn trening, samhold og fellesskap. Hos oss er det plass til alle – uansett alder, om du ønsker å satse, trener svømming fordi det er viktig, eller om du har ulike funksjonshemminger. Vi har grupper og tilbud til alle som ønsker å svømme.
 
Gjennom glede og innsats gir Gjøvik Svømmeklubb barn, ungdom og voksne muligheter til å oppleve mestring av den eneste idretten som faktisk redder liv, og vi rammer det hele inn i en trygg, sosial og vennlig arena hvor smilet og latteren alltid sitter løst. 
 
Svømmetrening
 
GSK har mange ulike treningsgrupper – alt fra småbarnsgrupper i svømmeskolen, og oppover via barne- og ungdomsgrupper til egne grupper for voksne. Vi har også tilbud til Masters – våre eldste utøvere. Vi har svømmetrening i Fjellhallen og i Tranberghallen, og vi har svømmeskole i bassenget på Kopperud skole.
 
Para-utøvere
 
GSK favner alle ved å tilby tilrettelagt svømmetrening for barn, ungdom og voksne med psykisk funksjonshemming. Alle er en naturlig del av svømmemiljøet i Gjøvik, og vi trener sammen og samtidig. Gjøvik Svømmeklubb har fått anerkjennelse nettopp for inkluderingsarbeidet fra Barne-likestillings-og inkluderingsdepartementet. Hos oss er alle med på laget – og vi er stolte av klubben vår.
 
Svømmeskolen
 
På Svømmeskolen er målet at barna skal bli trygge i vann. Vi arrangerer flere kurs slik at barna lærer seg teknikker som er viktige for å kunne bli svømmedyktig. Vi anbefaler alle å fortsette videre på svømmetrening etter endt svømmeskole, for å bedre svømmeteknikken. Og for barn som allerede er svømmedyktig, legger vi til rette å begynne rett på svømmetrening.
 
Utdanning og kompetanse 
 
Som svømmer i GSK har man mulighet til å skaffe seg verdifull kompetanse og erfaring som svømmeinstruktør for de yngre. Klubben trenger alltid nye instruktører, og fra 15-års alder tilbyr klubben instruktørkurs for de som ønsker det. Som svømmeinstruktør kan man jobbe på både svømmeskolen og som assistent under vanlig svømmetrening. All jobb er timesbetalt, og er ofte ungdommens første erfaring som arbeidstaker, ansatt og lønnsmottager. Det lønner seg med andre ord å holde på med svømming lenge.
 
Medlem av Idretten i Norge
 
Gjøvik Svømmeklubb er medlem av både Oppland Svømmekrets og Norges Svømmeforbund. Som en del av Idretten i Norge er klubben også tilsluttet Oppland Idrettskrets og Norges Idrettsforbund. Vi følger idrettens regler som gir trygghet og forutsigbarhet for utøvere, trenere, foresatte og våre viktige samarbeidspartnere.